Menu Sluiten

Ophogen straatwerk en tuin met tempex

Ophogen straatwerk en tuin met tempex

Heeft u te maken met een verzakking in uw tuin of straat en wilt u ze daarom laten ophogen met tempex en/of schuimbeton? Hoogteverschillen in een tuin kunnen een meerwaarde betekenen, maar ze kunnen in de praktijk ook zeer vervelend zijn. Wanneer ze het comfort in uw tuin beïnvloeden is het daarom altijd interessant om de mogelijkheden met betrekking tot ophogen te bekijken. Wij geven u alvast graag een duidelijk beeld van de verzaking en wat u daar aan kan doen waar rekening mee dient te houden.

strooper heeft op dit moment een partij gratis tempex blokken staan die tegen een reelijke vergoeding gebracht en zelfs neergelegt kunnen worden.

tempex legt in heerhugowaard en we beschikken over een bakwagen.

Tuin ophogen met schuimbeton is ook een optie.

De voordelen van een verzakte vloer ophogen met schuimbeton:

 • Uw bestaande straat/tuin blijft behouden
 • Opgehoogde schuimbetonvloer binnen korte tijd weer begaanbaar
 • Minder grond, sloop- en bouwwerkzaamheden
 • Lagere kosten vergeleken met aanleg nieuwe tuin
 • Geen exstra gewicht
 • Geen ontgraving
 • Snel belastbare vloer
 • Stofvrij en geen bouwafval

Materiaaleigenschappen schuimbeton voor uw verzakte tuin/straat ophogen:

 • Lichtgewicht
 • Isolerend minder last van vorst
 • Vochtwerend
 • Milieuvriendelijk
 • Volledig recyclebaar

KIJK OOK OP PRINTBETON STRAATWERK WAT NIET VERZAKT

Diverse verhalen over ongedierte in Tempex zijn niet waar. Je hebt watervaste wegenbouw tempex en isolatie tempex. In watervaste tempex wordt olie in verwerkt, daar gaat absoluut geen ongedierte inzitten. Via Google rekenvoorbeelden van Tempex staan heel veel projecten van wegenbouw en rail bouw en vele infra voorbeelden.

In Nederland hebben we veel last van grondverzakking, dit komt omdat Nederland een waterland is vol polders en rivieren. Ook de waterstanden of grondwater peil spelen daarin een grote rol.

Er is veel gebouwd in veengrond gebieden en die grond soort zakt het meest in. Maar ook Kleigrond zakt doordat grondwater zakt, door bemaling of droogte.

Het kost vaak veel energie, tijd en geld om je tuin en bestrating netjes te krijgen; het is daarom zeer vervelend als je nieuwe terras of oprit al binnen enkele jaren volledig verzakt is, en of dat je heel snel rijsporen krijgt in je oprit.

Veel tuinen (bestrating, terras, oprit, tuinhuis, tuinschuur of blokhut) zakken namelijk binnen enkele jaren meerdere centimeters (1 tot 5 cm per jaar of erger). Door een goede fundatie van je bestrating en tuinhuis kan je dit voorkomen of verhelpen. Daardoor hou je bijna altijd een strak blijvend straatwerk.

Je kunt het onderheien en beton storten met bewapening door middel van beton matten; dit heeft echter ook nadelen zoals problemen met kabels en leidingwerk (welke absoluut niet onder het beton mogen). Voor heiwerk is in Nederland ook altijd een vergunning verplicht welke niet altijd wordt toegekent zoals gewenst.

Wij gebruiken voor het funderen van bestrating en tuinschuren watervaste Tempex platen EPS 100 meestal, die ook volop in de water- en wegenbouw worden gebruikt. Deze Tempex platen vergaan niet en nemen geen water op. Deze Tempex platen zijn ander materiaal dan isolatietempex voor in de woningbouw met als voordeel dat er geen ongedierte in gaat zitten en het heeft een hardere persing, waardoor het veel sterker is. Er gaat geen ongedierte in zitten, omdat er aardolie in zit. Kijk maar eens op de Website EPS 100. Daar staan heel veel toepassingen op. Wegen, huizen enz.

Op de site van TNO Delft en de Cobouw staan ook voorbeelden en verslagen.

Tempex platen kopen en het zelf leggen kan ook,de uitleg krijgt u erbij.

Tempex platen bezorgen waar u maar wilt, kan allemaal in overleg.

De Tempex weegt ongeveer 23 kilo per m³ en zand weegt ongeveer 1500 kilo per m³ en nog meer als het nat is. Met Tempex maakt dat uw bestrating een veel lichtere ondergrond heeft waardoor deze niet of nauwelijks aan grondverzakking onderhevig is.

De grondwaterstand en de hoogte van uw oprit of terras bepaald de dikte van de Tempex platen.

dus terras fundatie, oprit fundatie, tuinhuis fundatie, tuinschuur fundatie, tempex is een zeer goede oplossing.

Op de Tempex platen breng je eerst wegendoek aan en vervolgens een laag zand variërend van 10- tot 20 cm. Dit is afhankelijk van het type (tegels of klinkers) -en gebruik van de bestrating (oprit of terras). Doordat je platen gebruikt met wegendoek, heb je ook geen weggezakte bestrating of ongelijke bestrating meer.Het wordt gewoon een sterke fundering. Graag kom ik langs voor advies en of informatie te geven over wat in uw situatie het beste is, want elk Terras of oprit is anders. Ook voor de fundering van tuinhuis en blokhut en of schuur hebben wij advies op maat.

Op de foto,s hiernaast werk ik met de bewoners zelf. U kunt dus wel degelijk helpen als u wilt, waardoor u veel geld bespaart. En de foto,s hiernaast wordt een oprit aangelegd met de bewoners zelf. Wij maken vaak gebruik van een 1,2 Tons Minigraver die zelfs door een poortdeur past omdat zijn rupsen inschuiven naar 78 cm. Ook andere maten minigravers of kranen gebruiken wij, net wat nodig is voor de grond en de ruimte die er is.

Op de website van EPS 100 staan een legio aantal voorbeelden. Zelfs de Rotterdam metro steunt en gedeelte op tempex.

In Zegveld is er een woonwijk mee aangelegd al vele jaren geleden.

Kamerik is een stuk woon gebied op tempex gemaakt.

Woerdense Verlaat ligt ook een stuk op tempex. De N11 op diverse plaatsen, en nu 2017 duizenden m3 naar de kop van Noord Holland

enz enz voorbeelden te over.

Ophogen straatwerk en tuin
Ophogen straatwerk en tuin