Menu Sluiten

Schuimbeton

Schuimbeton isolatie

Schuimbeton is een uitstekend isolatiemiddel. Door vloeren met schuimbeton te isoleren slaat u verschillende vliegen in een klap. U bespaart energie, houdt vocht beter weg uit uw huis en zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur. Maar een andere grote veroorzaker van vochtproblemen kan ook worden aangepakt met schuimbeton: de kruipruimte. Is de bestaande houten vloer verrot of verzakt? Of wilt u meer comfort met een isolerende vloer op de begane grond? Schuimbeton is een perfecte oplossing als isolerende funderingsvloer.

Schuimbeton

Schuimbeton storten

Doordat schuimbeton vloeibaar is, is het een zelf-nivellerend product. Dit betekent dat het zichzelf over de ruimte verspreidt zonder dat het na het aanbrengen gladgestreken hoeft te worden. Hierdoor bereikt schuimbeton ook gemakkelijk alle gaten en kieren, en kunnen we moeilijk bereikbare plekken als een kruipruimte gemakkelijk opvullen. Schuimbeton is dus prima geschikt als kruipruimte isolatie.

Wanneer schuimbeton uithardt, vormen zich in het beton allemaal kleine luchtbelletjes - vandaar de naam schuimbeton. Doordat deze luchtbelletjes geen doorlopend stelsel vormen - het heeft een zogenaamde 'gesloten' celstructuur - is schuimbeton erg goed bestand tegen vorst, en krimpt het ook bijna niet.

Voordelen schuimbeton

Schuimbeton is een zeer speciale vorm van beton. Toch kan je hiermee wel hetzelfde effect bereiken. Bijzonder toch? Bovendien kent schuimbeton enorm veel voordelen voor de gebruiker. Wij hebben de belangrijkste voordelen van schuimbeton voor jou op een rijtje gezet.

  • Schuimbeton is zeer duurzaam doordat het ongevoelig is voor schimmel of rot. Waar er voorheen enkel gekeken wordt naar technische oplossingen speelt duurzaamheid nu een veel belangrijkere rol. We vinden het steeds belangrijker hoe wij de wereld achterlaten voor ons nageslacht. Doordat er aan schuimbeton speciale vulmiddelen worden toegevoegd is er minder belasting voor het milieu door het productieproces. Hierdoor wordt dit bouwmateriaal als zeer toepasbaar beschouwd voor duurzame verbouwingen.
  • Schuimbeton heeft een zeer laag volumegewicht. Zeker als je dit vergelijkt met traditionele betonsoorten. Hierdoor is het een fijn materiaal om mee te werken.
  • Schuimbeton is erg gemakkelijk te plaatsen. Tevens kan je alle hoeken gemakkelijk bereiken doordat het mengsel vloeibaar is. Wist je dat schuimbeton ook nog eens enorm snel te leggen is? Deze laag beton kan gemiddeld in een dag tijd geplaatst worden. Dat scheelt uiteindelijk een hoop overlast. Bedenk wel dat je ook nog te maken hebt met droogtijd! Dit kan oplopen tot 7 dagen.
  • Schuimbeton is net zo sterk als gewoon beton. Hierdoor zijn het de perfecte kandidaten voor het vervangen van een slechte en rottende houten vloer.
  • Wist je dat schuimbeton ongevoelig is voor schimmels en houtrot? Hierdoor heb je nooit meer problemen met je fundering en zullen ook de vochtproblemen in je woning gemakkelijk worden opgelost.

Aandachtspunten schuimbeton

Net als bij elk ander bouwmateriaal zijn er ook een aantal aandachtsputen. De belangrijkste hebben we hier op een rijtje gezet:

  • De ruimte waarin het schuimbeton wordt gelegd is voor 7 dagen niet bereikbaar. Dit kan hinder geven aan de huiseigenaar.
  • Als de kruipruimte wordt gevuld met schuimbeton is deze verder niet meer toegankelijk. Uiteraard blijven de leidingen wel bereikbaar. Natuurlijk moet je je hierbij wel afvragen hoe vaak je de kruipruimte eigenlijk gebruikt. Dit is enkel een tochtige en vochtige ruimte onder de woning die je vaak liever kwijt dan rijk bent.
  • Voordat het schuimbeton gebruikt kan worden is het nodig om eerst de ruimte ‘schuimbeton proof’ te maken. Dat betekent dat houten balken weggehaald moeten worden, het soms nodig is om zand af te graven en dat alle mogelijkheden waarop het schuimbeton kan weglopen moeten worden verhinderd. Dit kan extra geld en tijd kosten tijdens de renovatie.

Vraag een prijs aan