Menu Sluiten

schuimbetonplus informatie schuimbeton

schuimbetonplus informatie schuimbeton

Schuimbeton is een vloeibare beton dat bestaat uit cement, fijn zand, water en schuim. Juist die samenstelling zorgt ervoor dat het mengsel zo goed isoleert. Het is een lichte product dat lang mee gaat en makkelijk aan te brengen is.

 

kruipruimte isolatie, aangenamer binnen temperatuur?

De kruipruimte is een koude, vochtige ruimte waar koude/frisse windstromen onder de woning door komen. Deze kou en tocht komt ook uw woning binnen. De warmte die u gebruikt om uw woning te verwarmen verdwijnt via de kruipruimte weer naar buiten. Door het aanbrengen van kruipruimte-isolatie verandert de kruipruimte in een ideale, droge plek onder uw huis. Hierdoor ontsnapt er minder warmte naar buiten, door u vloer te isoleren heeft ook een lagere energie rekening. De vloer zal ook minder koud aanvoelen en kunt u genieten van een aangenamer kamertemperatuur

droogbouw vloerverwarming

Wat is natbouw?

Bij natbouw komt de vloerverwarming in een cement laag te liggen bijvoorbeeld Anhydriet, Zandcement of beton te liggen. Door dat er water word toegevoegd tijdens de proces heeft natbouw een droogtijd van 1-2 weken omdat de vocht goed eruit moet trekken. Natbouw heeft ook een dikke opbouwlaag. Het opwarmingstijd duurt langer dan de droogbouw systeem maar blijft langer warm. Dit systeem komt vooral voor in nieuwbouw of een renovatie van een bestaande woning. Natbouw is vergeleken met droogbouw is deze methode relatief veel goedkoper.

 

Wat is Droogbouw

Droogbouw is een methode tijdens het aanbrengen waarbij geen vloeibare producten maar alleen droge producten worden toegepast tijdens de verbouwing. De vloerverwarming komt niet in vloeibare producten zoals beton, Zandcement of Anhydriet te liggen. Droogbouw verwarmingsinstallatie komt vooral voor bij huisvestigingen, gerenoveerde bestaande woningen of nieuwbouw woningen met een houten draagconstructies. Droogbouw vloerverwarmingssysteem is de opwarmingstijd van de vloer korter vergeleken met natbouw vloerverwarmingssysteem. De verwarmingswater hoeft hierdoor ook minder hoog te zijn. Dat komt doordat de vloerverwarming niet omliggende cementlaag hoeft op te warmen. De droogbouw systeem is daardoor zuiniger, maar duurder in aanschaf.

Droogbouw systeem wordt de constructie vloer minder belast. Je kan het ook onder houten ondervloeren plaatsen de vloerverwarming. De opbouwhoogte is ook minder dik en de heeft geen droogtijd waardoor het al snel beloopbaar is.

Schuimbetonplus

Kijk op de website van Schuimbeton

ISOPACT

schuimbeton isolatie het beste als vloer isolatie