Menu Sluiten

Welke vloer moet er op vloerverwarming

Welke vloer combineren met vloerverwarming?

Vloerverwarming werkt goed in combinatie met verschillende vloertypes, maar sommige zijn beter geschikt dan andere. Over het algemeen zijn de volgende vloermaterialen geschikt voor vloerverwarming:

Tegels en keramiek:

Deze materialen zijn uitstekende warmtegeleiders, waardoor ze de warmte goed verspreiden. Ze zijn duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.

 Natuursteen:

Net als tegels hebben natuurstenen vloeren goede warmtegeleidende eigenschappen. Kies wel voor een dikte en type natuursteen dat geschikt is voor vloerverwarming.

PVC:

PVC-vloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming vanwege hun warmtegeleidende eigenschappen. Let op dat je PVC kiest dat specifiek is ontworpen voor gebruik met vloerverwarming.

Laminaat:

Niet alle laminaatvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming, maar sommige specifieke soorten zijn ontwikkeld om warmte goed te geleiden en zijn geschikt voor deze toepassing.

Hout:

Niet alle houten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming vanwege het risico op kromtrekken door warmte. Gelaagde houten vloeren of speciale houten vloeren die zijn ontworpen voor vloerverwarming kunnen wel een goede keuze zijn.

 

Bij het kiezen van een vloer voor vloerverwarming is het belangrijk om te controleren of de fabrikant aangeeft dat de vloer geschikt is voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. Elk materiaal heeft zijn eigen warmtegeleidende eigenschappen en niet alle vloeren zijn geschikt om de warmte gelijkmatig te verdelen zonder schade aan de vloer te veroorzaken.

Het is ook verstandig om advies in te winnen bij een vloerspecialist of de installateur van de vloerverwarming om ervoor te zorgen dat je de juiste vloer kiest die goed werkt met het type vloerverwarmingssysteem dat je hebt of wilt installeren.

 

 

Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een gipsgebonden dekvloer. Net als bij schuimbeton wordt de vloer via slangen in vloeibare vorm in één keer op het vloeroppervlak aangebracht. Het is dan ook een zogenaamde vloeivloer. Omdat een anhydrietvloer bestaat uit gips, zand en water heeft de vloer een grote buig- en treksterkte.

De vloeilaag werkt alle oneffenheden goed weg en zorgt voor een naadloos eindresultaat. De vloer is niet geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer. Tijdens het drogen, dat een halve tot een hele week duurt, ontstaat een super gladde vloer.

Magnesietvloer

Een magnesietvloer is een ondervloer, en moet dus worden afgewerkt met een dekvloer. Een goede ondervloer legt de basis voor uw woning. Gelukkig heeft ons team ruime ervaring met magnesietvloeren. Deze vloeren bestaan onder andere uit magnesium en zaagsel en heeft een hoge slijtvastheid. Het mooie aan deze vloer is dat het een massa heeft van slecht 3,5kg per vierkante meter bij een dikte van 1cm. Daarmee is een magnesietvloer één van de lichtste ondervloeren.

Woonbeton

Bent u helemaal gek van een robuuste, industriële betonlook? Dan is onze vloer van woonbeton misschien wel iets voor u. De woonbetonvloer, de naam zegt het al, is een betonvloer waarop u direct kunt wonen (of werken). In tegenstelling tot bijvoorbeeld een zandcement-, anhydriet- of schuimbetonvloer hoeft hier dus geen parket, kleed, PVC of wat dan ook meer overheen. Uw woning ademt een en al beton! Een complete, gevlinderde en afgewerkte woonbetonvloer is ideaal voor zowel een woning als kantoorruimte en is verkrijgbaar in diverse tinten grijs. Bekijk ook de kennisbank voor meer info. Kijk hier een online woonwinkel voor industriële producten.

Schuimbetonvloer

Welke vloer moet er op vloerverwarming

Een vloerverwarming is ervoor om je huis te verwarmen. Maar welke vloer moet er op vloerverwarming. Om dit te weten is het ook belangrijk welke soort vloer men moet gebruiken.

vloerverwarming
vloerverwarming

Welke vloer moet er op vloerverwarming

De vloer en gelijk met vloerverwarming.  Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij ons terecht. Of het nu gaat om een duurzame fundatievloer van schuimbeton, een hoogrendementsvloer van kompozyt of anhydriet, een strakke betonvloer, een stoere woonbetonvloer of een PVC vloer. De verschillende opties bieden verschillende voor- en nadelen, dus het is verstandig om u goed te laten adviseren. We hebben een landelijk dekking. Dit betekent dat wij iedere opdracht, in welke regio dan ook, de opdrachten  uitvoeren. Linoleum

Mag u vloer niet te zwaar zijn?

MAGNESIETVLOER OP SCHUIMBETON MET VLOERVERWARMING

Dat is de lichtste, brandwerende en isolerende ondervloer van Nederland.

Wilt u een onkruid vrij terras en dat u straatwerk niet meer verzakt?

Kies voor: PRINTBETON OP SCHUIMBETON 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *