Menu Sluiten

Houten vloer vervangen door beton?

Houten vloer vervangen door beton? Neem een Schuimbetonvloer! Want een schuimbetonvloer verlost u van vocht en tocht!

Houten vloer vervangen door beton?

Wij raden u aan om een schuimbeton vloer te nemen in plaats van een betonnen vloer. Schuimbeton is een vloeibaar beton en is een mix van cement, zand, water en schuim. Het is een veel lichtere materiaal om mee te bouwen vergeleken met normaal beton. Schuimbeton gaat lang mee, is licht, goedkoop en is ook nog makkelijke aan te brengen. Doordat schuimbeton een vloeibaar beton is, verspreid die gemakkelijk zelf in alle moeilijk bereikbaar plekken in de kruipruimte zoals gaten en kieren. Schuimbeton hoeft niet gladgestreken worden en wordt vanzelf waterpas.

Schuimbeton vloer
Schuimbeton vloer

Isolerende werking

Tijdens de uitharden van schuimbeton ontstaan er kleine luchtbelletjes erin met stilstaande lucht. Schuimbeton heeft een zeer kleine dichtheid tussen de 400 en 1600 kg/m³ (de dichtheid van schuimbeton hangt af van de samenstelling) en normaal beton heeft een dichtheid van 2400 kg/m³. De stilstaande lucht in de luchtbelletjes van schuimbeton heeft een isolerende werking.  Warmte verlies komt altijd doordat er koude lucht naar binnen stroomt via de kruipruimte en de warme lucht van de radiatoren stroomt weer naar buiten. Door schuimbeton aan te brengen heb je daarna niet echt een kruipruimte meer. De luchtbelletjes in de schuimbeton bevat stilstaande lucht dat kan geen warme- en of koude lucht transporteren dus er kan bijna geen warmteverlies kan optreden. Dit heeft voordelen voor uw portemonnee en voor de milieu!

Schuimbeton
Schuimbeton

Houten vloer renoveren

Door problemen met nattigheid kan de kwaliteit van uw oude houten vloer sterk achteruit gaan. Want oudere woning beschikken vaak niet over een goede vloerisolatie en mogelijk vochtproblemen en stroming van koude lucht in de kruipruimte. Hierdoor kan het hout beschimmelen, daarom raden wij u aan om uw oude houten vloer te vervangen en kruipruimte te isoleren. Hierdoor bespaart uw op energiekosten en heb je ook een aangenamer binnentemperatuur.

vloer isoleren

 

Door schuimbeton aan te brengen voorkomt u een koudebrug. Doordat schuimbeton een vloeibaar beton is en gemakkelijke alle moeilijke delen in de kruipruimte met gemak kan bereiken voorkomt u dat. De kleine luchtbelletjes in de schuimbeton heeft een goeie isolerende werking en dient als mooie oplossing voor een verhoogde wooncomfort.

Ophogen straatwerk en tuin met tempex

 

Subsidie voor woning isolatie

Bij veel gemeentes kunt u om een subsidie aanvragen om uw woning te isoleren. Om in aanmerking te komen voor de subsidie is het vaak wel noodzakelijk om ook een tweede energiebesparende renovatie uit te voeren. Voor een subsidie moet de vloerisolatie vanaf een Rc waarde van 3,5 of hoger. Voor meer informatie bezoek de site van de rijksoverheid.

 

Voordelen Schuimbeton:

  • Schuimbeton heeft een kleine dichtheid
  • Goed bestand tegen rot en schimmel
  • Word vanzelf waterpas
  • Bereikt met gemak alle hoeken en kieren
  • Goeie isolerende werking
  • Schuimbeton is goedkoop

 

Nadelen Schuimbeton:

  • De ruimte tijdelijk niet beschikbaar, schuimbeton heeft een droogtijd van 7 dagen
  • Je hebt hierna niet echt een kruipruimte meer, het is ook niet bereikbaar hierna
  • Niet geschikt als dekvloer
  • Slecht bestand tegen tegen trekkracht